Pennenzakkenrock opnieuw in handen van Antwerpen

De organisatie van het kinderfestival Pennenzakkenrock (PZR) komt opnieuw in handen van het provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol en de provincie Antwerpen.

De voorbije twee edities van Pennenzakkenrock waren uitbesteed aan organisator Relax, maar dat contract wordt voortijdig beëindigd. De beslissing om de samenwerking met Relax te stoppen, was al een tijd geleden genomen. De provincie Antwerpen komt er nu pas mee naar buiten.

"De festivalbezoeker heeft er allicht niet veel van gemerkt, maar intern waren er grote problemen", zegt Jean-Pierre Bulens van het Zilvermeer. "Relax beschouwde veiligheid niet als een grote prioriteit. Dat vonden wij niet kunnen. Bovendien werden de vrijwilligers volledig verwaarloosd", klinkt het.

Relax ontkent dat het organisatiebureau de veiligheid van de bezoekers verwaarloosde. "Dat is klinkklare nonsens. Wij begrijpen niet waarom het contract voor Pennenzakkenrock eenzijdig is ontbonden", klinkt het. "Als ze niet tevreden waren, hadden ze dat moeten zeggen de dag na het festival en niet na 4 maanden. Uiteraard waren wij al volop bezig met de organisatie en promo voor volgend jaar", zegt Geert Torfs van Relax.

Relax zou volgens Bulens van plan zijn om zelf een kinderfestival te organiseren."Relax heeft daarvoor al verschillende scholen aangeschreven en die verkeerden in de veronderstelling dat het nog steeds om Pennenzakkenrock ging", legt Bulens uit. "Wij willen dat nu rechtzetten. Wij nemen het festival opnieuw in handen, en de promo en inschrijvingen daarvoor starten pas in januari."

Torfs bevestigt dat er een festival op een boogscheut van het Zilvermeer komt. Hij wijst er ook op dat Relax de naam PZR heeft laten beschermen.