Prins Charles krijgt zweterige knuffel

Prins Charles, momenteel met zijn vrouw op officieel bezoek in Nieuw-Zeeland, maakte gisteren van de gelegenheid gebruik om het Millennium Institute of Sport te bezoeken, waar onder meer sporters klaargestoomd werden voor de voorbije Olympische Spelen in Londen. Maar het was rugbyspeelster Linda Itunu die de meeste media-aandacht wist te trekken. Terwijl Charles haar de hand wilde schudden, plakte zij hem, wars van alle protocol, tegen zich aan. Om daarna haar zweet van zijn gezicht te vegen.

"Ik zag hem en het leek alsof hij een knuffel nodig had. Ik vroeg aan hem of ik hem een knuffel mocht geven. Hij zei dat hij dat niet erg zou vinden", aldus Itunu aan The Telegraph. In een radio-interview met NewsTalk zei ze nadien dat ze de indruk had dat Charles in haar richting boog en dat ze daarom haar vraag tot een knuffel stelde.

Omdat ze merkte dat daardoor het gezicht van Charles nat geworden was, probeerde ze die druppels snel met haar hand af te vegen. Iets wat Charles wel wist te waarderen.

De 27-jarige Itunu wees de prins er daarna nog op dat bij een wedstrijd tegen Engeland hij het best voor Nieuw-Zeeland zou supporteren. Charles zou daarop hebben geantwoord: “Indien jullie niet winnen, dan zal ik erg ontgoocheld zijn".

lees ook