"Congo. Een geschiedenis" gelauwerd in Duitsland

De Belgische schrijver David Van Reybrouck heeft na de AKO Literatuurprijs en de Libris Geschiedenis Prijs ook de NDR Kultur Sachbuchpreis 2012 in de wacht gesleept met zijn boek "Congo. Een geschiedenis".

De Vlaamse acteur David Van Reybrouck is de voorbije jaren verschillende keren onderscheiden voor zijn boek "Congo. Een geschiedenis". In 2010 won hij onder meer de AKO Literatuurprijs. Vorige week werd hij in Frankrijk nog gelauwerd met de Prix Médicis voor essays en nu is ook Duitsland overstag gegaan.

Op 20 november mag Van Reybrouck de NDR Kultur Sachbuchpreis (non-fictieprijs) in ontvangst nemen in Hannover. Aan de onderscheiding van de Duitse radiozender NDR (Norddeutscher Rundfunk) is een geldbedrag van 15.000 euro verbonden.

"Het is een succesvol fictieboek dat levendig de geschiedenis vertelt en er een historische analyse aan verbindt en zo een moderne "oral history" laat ontstaan", meldt juryvoorzitter Joachim Knuth.

"Congo. Een geschiedenis" beschrijft de ontwikkeling van het Afrikaanse land van zijn kolonisatie tot het heden. "Het is een voorbeeldig verhaal met diepgang in de geschiedenis van een Afrikaans land en het werpt zo een blik op de geschiedenis van de mensheid", aldus Knuth.