“Succes N-VA schrikt investeerders af”

“Ik ben niet blij met de opmars van de Vlaams-nationalisten van de N-VA”, aldus de Waalse minister van Economie, Jean-Claude Marcourt (PS, foto), in The Financial Times. “Het N-VA-programma beantwoordt niet aan de economische noden van het land.”

De Britse zakenkrant heeft een hele bijlage over Wallonië gemaakt, met daarin een artikel over de vrees over het uiteenvallen van het land. De krant wijst erop dat de politieke instabiliteit investeerders afschrikt. Een uitzondering is volgens The Financial Times Wallonië, omdat de PS daar zorgt voor stabiliteit door al ruim 40 jaar onafgebroken te regeren.

Het electorale succes van de Vlaams-nationalisten in het noorden van het land doet volgens de krant de twijfels groeien over de eenheid van het land. De krant laat daarbij Marcourt aan het woord. Die waarschuwt dat de groei van de N-VA investeerders zou afschikken. “Het N-VA-programma beantwoordt niet aan de economische noden van het land”, klinkt het.