"Wij zijn een team van gekke gladiatoren!"

In Roemenië is de baas van het Speciaal Interventie Eskadron in opspraak gekomen, nadat er een foto was verschenen waarop de poedelnaakte man wordt omringd door zijn collega's in uniform. Een zwarte pruik en een speelgoedpistool zijn de enige attributen die de man bedekken.

De foto's met Emanoil Moraru laten aan duidelijkheid niets te wensen over. Maar ondanks de commotie die rond zijn optreden is ontstaan, blijft de man zelf volhouden dat er niets aan de hand is. "Waarom zou ik mij moeten verontschuldigen?", vraagt de man zich af in de Roemeense pers. "In mijn team zijn we gladiatoren en we zijn een beetje gekker dan de rest."

Moraru weerlegt ook dat hij helemaal naakt zou zijn. "Als je goed kijkt, dan zie je dat ik onder mijn speelgoedpistool nog een kort broekje draag. En de pruik, die komt van een pop die we gebruiken in onze training."

Met zijn opmerkelijke optreden is de Roemeense politiebons niet aan zijn proefstuk toe. Eerder kwam hij al eens in opspraak nadat hij zich verkleed had als een plant, waarna hij omstanders deed schrikken. Naar eigen zeggen deed hij dit om zijn camouflagetechnieken bij te schaven.

"Hij is iemand die vindt dat de boog niet altijd gespannen moet blijven staan", zegt een collega van de man. "En laat ons eerlijk zijn, mocht hij niet goed zijn in zijn vak, dan was hij toch nooit onze baas geworden?"

Een officier bevestigt de woorden van de collega. "Emanoil heeft een straffe reputatie bij criminelen, omdat hij meedogenloos is in het streven naar gerechtigheid. Als hij een crimineel op het spoor is, dan stopt hij niet vooraleer die persoon in de cel zit."

lees ook