Bart Simpson zet Republikeinen op hun nummer

In iedere aflevering van The Simpsons is Bart Simpson te zien die bij wijze van straf dezelfde zinnen neerschrijft op het bord van zijn klaslokaal. In de meest recente aflevering zochten én vonden de makers van de reeks hun inspiratie bij de nederlaag van Mitt Romney.
"Ik leg mij niet neer bij de verkiezingsuitslag, tot Karl Rove mij de toestemming geeft"

Op het schoolbord schrijft de zoon van Homer en Marge deze zin neer: "I will not concede the election till Karl Rove gives me permission". Vrij vertaald als: "Ik zal mij niet gewonnen geven bij de verkiezingen tot ik toestemming heb van Karl Rove." Vervolgens rept hij zich, zoals in de honderden andere afleveringen, weer naar huis op zijn skateboard.

De man die de makers van The Simpsons de inspiratie gaf tot het schrijven van die zin, is uiteraard Karl Rove zelf. Toen tijdens de verkiezingsavond hoe langer hoe meer duidelijk werd dat Obama zichzelf zou opvolgen als president van de Verenigde Staten, bleef de spindoctor van de Republikeinen in de nieuwsstudio van Fox volhouden dat de strijd nog lang niet gestreden was.

Hij bleef zelfs, tot ongenoegen van de journalisten, betwisten dat Obama de kapitale staat Ohio op zijn naam had geschreven. Het ontlokte nieuwsanker Megyn Kelly de uitspraak of Rove "zich met dat soort van wiskunde bezighield om zich als Republikein beter te voelen."

Dat Karl Rove uitgerekend in The Simpsons wordt bespot, is toch opmerkelijk te noemen. De animatiereeks wordt immers uitgezonden door Fox, dezelfde zender als waarop Rove zijn ontkenningsfase beleefde.

lees ook