Dader aanval met bosmaaier maand langer in cel

De man die vorige week een andere man heeft aangevallen met een bosmaaier, moet een maand langer in de cel blijven. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist.

De dader had een andere man aangevallen met een bosmaaier nadat er een conflict was ontstaan in het verkeer op de E17. De dader zat in een bestelwagen als passagier, het slachtoffer zat alleen in de auto. In Sint-Niklaas waren beide voertuigen van de snelweg gegaan en zijn de inzittenden uitgestapt om hun dispuut voort te zetten. De passagier van de bestelwagen heeft een bosmaaier genomen en heeft de man uit de andere wagen verwond aan het been. Uiteindelijk heeft de man zijn been verloren.

De dader blijft bij zijn verklaringen, zegt zijn advocaat. "Hij zegt dat hij zich bedreigd voelde op de autosnelweg en als afschrikking de bosmaaier heeft genomen", zegt advocaat Thierry Goffart. "Achteraf bekeken had hij dat beter niet gedaan, zeker gezien de ernst van de verwondingen die zijn toegebracht."

Op het ogenblik dat de betrokkenen van de snelweg waren gereden, was er al geen ruzie meer. Toch heeft de passagier de man aangevallen. "Mijn cliënt heeft een hoorapparaat, hij is wat hardhorig dus hij heeft in feite de discussie die daar ontstaan is, niet volledig gehoord en weet niet goed wat daar gezegd is."