De kracht van Facebook nogmaals bewezen

Dan Urbano uit Massachusetts deed zijn twee kinderen een grote belofte: als hun smeekbede op Facebook om een kat te krijgen door 1.000 mensen zou worden gesteund, kregen ze er eentje. Tot eenieders verbazing werd dat streefcijfer ronduit verpulverd.

Toen de 7-jarige Remi zijn vader opnieuw vroeg of hij een kat kon krijgen, deed Dan zijn zoontje een belofte. Als 1.000 mensen op Facebook zijn vraag zouden steunen, zou hij een kat als huisdier krijgen. "Ik deed die weddenschap eigenlijk om mijn kinderen een plezier te doen, want ik ging er toen vanuit dat hooguit mijn vrienden en enkele vrienden van vrienden zouden reageren op de oproep", bekent Dan voor de camera's van ABC.

Zijn vrouw Marisa nam een foto van zoonlief Remi en dochter Evelyn, terwijl ze naast een bord stonden waarop deze boodschap geschreven stond: "Hey Facebook, mijn zus en ik willen dolgraag een kat. Mijn papa belooft dat we er eentje krijgen als 1.000 mensen deze foto leuk vinden."

Van zodra de foto online stond, ging het aantal likes pijlsnel de hoogte in. Na nauwelijks een uur wisten Dan en zijn vrouw Marisa hoe laat het was, want het streefcijfer was toen al gehaald. Vandaag, een week na de feiten, hebben al meer dan 112.000 mensen hun steun uitgesproken. Nog eens 104.000 mensen hebben de foto op hun pagina gedeeld. "Nooit, maar dan ook nooit hadden we dit verwacht", aldus moeder Marisa in de talkshow "Good morning America".

Afgelopen weekend mochten de Urbano's dan hun nieuwste lid van het gezin verwelkomen. De kat kreeg de naam Hairietta L. Pawturr. Aanvankelijk werd de naam Hairy Pawturr geopperd, maar door het vrouwelijke geslacht van hun nieuwste huisdier ging die ballon niet op. "De L. in het midden verwijst naar de likes die haar bij ons hebben gebracht", aldus de vader van het gezin.

lees ook