E313 in Geel-West volgend weekend dicht

De E313 wordt vanaf vrijdagavond tot maandagmorgen in Geel-West afgesloten voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer breekt dan de oude brug boven de snelweg tussen Antwerpen en Hasselt af en neemt een nieuwe brug in gebruik.
Werken aan de nieuwe brug (foto archief)

De werken passen in het grootschalig infrastructuurproject 'Noord Zuid Kempen', met de aanleg van twee grote rotondes en een fly-over nabij Geel-West en een nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee.

Tijdens de nacht van woensdag op donderdag wordt ook het verkeer op de Snelwegstraat (N19) tijdelijk omgeleid. Wegen en Verkeer voert dan de laatste werkzaamheden uit op de nieuwe brug. Het gaat om het trekken van de lijnen en het aanbrengen van de signalisatie.

De nieuwe brug werd gebouwd naast de oude brug die vanaf vrijdagavond wordt gesloopt. Om 20 uur gaat de E313 dicht in de richting van Antwerpen, om 21 uur ook in de richting van Hasselt.

Het verkeer komend uit Antwerpen moet de snelweg verlaten in Herentals-Oost en zet via Geel-West zijn weg voort in de richting van Hasselt. Het verkeer uit Hasselt moet de snelweg in Geel-Oost verlaten om via Geel-West verder te rijden naar Antwerpen. Uiterlijk maandag om 6 uur - dus voor de ochtendspits - gaat de snelweg weer open.