Elmo verdwijnt een tijdlang uit "Sesamstraat"

De Amerikaanse poppenspeler Kevin Clash heeft zichzelf op non-actief gezet bij de productie van "Sesamstraat". Clash wordt beschuldigd van seksueel contact met een minderjarige.

Kevin Clash wil zijn time-out gebruiken om zijn onschuld te bewijzen. Volgens de producent van de kinderserie "Sesamstraat", Sesame Workshop, beweert een nu 23-jarige man dat hij op 16-jarige leeftijd een relatie had met Kevin Clash. Volgens Sesame Workshop zijn de beweringen onderzocht en vals gebleken.

Kevin Clash (52) vertolkte jarenlang het kleine, rode monster Elmo in "Sesamstraat". Elmo is sinds de jaren 80 een van de spilfiguren in de populaire kinderserie. Het is nog niet duidelijk of Elmo nog naar de kinderserie terugkeert.

Het poppenspel van Kevin Clash werd belicht in de documentaire film "Being Elmo". In 2009 werd Clash gelauwerd met een Emmy Award voor beste acteur in een kinderserie.