Eric Clapton alweer miljoenen rijker na veiling

De Britse gitarist Eric Clapton heeft alweer een goede zaak gedaan op een veiling. Een platina horloge van de zanger van "Tears in heaven" werd bij veilinghuis Christie's in Genève verkocht voor bijna 3 miljoen euro.

Een anonieme koper uit Azie heeft ongeveer 2,9 miljoen euro betaald voor een platina horloge van Patek Philippe uit 1987 op een veiling bij Christie's in Genève. Het horloge werd te koop aangeboden door Eric Clapton. Het is niet bekend hoeveel Clapton eind de jaren 80 betaalde voor het horloge van de Zwitserse luxehorlogebouwer Patek Philippe.

Het horloge van Clapton was niet het duurste kleinood op de veiling van exclusieve horloges. Een ander horloge van Patek Philippe uit 1952 is geveild voor 3,78 miljoen euro.

Eric Clapton deed vorige maand een goede zaak met de verkoop van een schilderij van de Duitse kunstenaar Gerard Richter. "Abstraktes Bild" leverde hem het recordbedrag van 26,4 miljoen euro op in Londen.

Eric Clapton (67) is een van de meest succesvolle Britse muzikanten van de voorbije halve eeuw. Hij speelde bij Cream, Blind Faith en The Yardbirds en bouwde ook een bijzonder succesvolle solocarrière uit.