Overstromingen Toscane eisen 4 mensenlevens

De overstromingen in de Italiaanse regio Toscane hebben 4 mensenlevens geëist. Het regent al dagenlang in het noorden van het land en de regenzones hebben nu ook de centraal gelegen regio's Umbrië en Toscane in hun greep. Honderden mensen hebben hun huizen moeten verlaten.

Drie slachtoffers werden vanmorgen dood gevonden in hun auto. De auto was gisteravond van een brug gevallen toen die was ingestort in het zuiden van Toscane. In dezelfde regio raakte een 73-jarige landbouwer overspoeld door de watermassa. Drie mensen zijn ook nog vermist.

De hevige regen kwam overwaaien uit het noorden van het land. Daar veroorzaakten de regenzones gisteren nog een verkeerschaos. Spoorlijnen moesten worden onderbroken en een brug over de Albegna begaf onder de druk van het water.

Het ergste van de overstromingen wordt nog zuidelijker verwacht, in Grosseto en in de hoofdstad Rome. Daar wordt het peil van de Tiber angstvallig in de gaten gehouden.