Rudi Vranckx vertelt verhaal van Arabische Lente

In december vertelt VRT-journalist Rudi Vranckx in "De revolutieroute" op Canvas het verhaal van de Arabische Lente. Hij reconstrueert de opeenvolgende revoluties in Tunesië, Egypte en Libië.

De nieuwe reeks van Vranckx is een reisprogramma en een historisch verhaal. Hij zoekt uit wie de winnaars zijn en wie de verliezers, en spreekt met de aanstokers en met de toevallige helden van de revolutie. Daarnaast kijkt hij ook naar de toekomst.

Bijna een jaar lang heeft de VRT-journalist voor deze reeks verschillende keren Tunesië, Egypte, Libië en Syrië bezocht. Duizenden minuten beeld en interviews zijn samengevat in 3 documentaires van 50 minuten.

Daarnaast is het team ook te volgen op Facebook. Daar vinden geïnteresseerden exclusieve previews of materiaal dat de definitieve montage nooit haalde en persoonlijke getuigenissen van Rudi Vranckx. "De revolutieroute" is op dinsdag 4, 11 en 18 december om 21.35 uur te zien in de reeks "Dockland" op Canvas.