Stichter virusbestrijder McAfee betrokken bij moordzaak?

De politie van het Zuid-Amerikaanse land Belize is op zoek naar John McAfee, de stichter en vroegere CEO van de gelijknamige virusbestrijder. Ze willen hem enkele vragen stellen over de moord op zijn buurman. McAfee zou voorlopig niet als een verdachte worden beschouwd.

De 52-jarige buurman van McAfee werd zondag dood aangetroffen in een plas bloed. Hij vertoonde schotwonden in het hoofd. McAfee, die verschillende huizen en bedrijfjes in Belize bezit, leefde al een tijdje in onmin met zijn eveneens Amerikaanse buur.

Zo diende hij eerder dit jaar een officiële klacht in omdat hij de man ervan verdacht zijn honden te hebben vergiftigd. Daarvoor had hij ook al enkele agenten die bij hem thuis een razzia hielden van dezelfde feiten beschuldigd. De razzia hield verband met klachten over illegaal wapenbezit.

McAfee is niet onomstreden. De voormalige consultant startte zijn anti-virus softwarebedrijf in 1989 op. Hij schopte het tot een van de eerste internetmiljonairs in Silicon Valley. Critici beschuldigden hem ervan dat hij met opzet het - achteraf gezien onschuldige - Michelangelovirus had gehypet om bange gebruikers aan te zetten tot de aankoop van zijn software.