Trompettist Bert Joris gelauwerd in Antwerpen

De Antwerpse jazzmuzikant Bert Joris is in het Conservatorium Antwerpen geëerd met de titel Maestro Honoris Causa. Joris is 55 jaar oud en hij bouwde de voorbije decennia een indrukwekkende carrière uit als jazztrompettist.

Bert Joris mag zich voortaan voorstellen als Maestro Honoris Causa van het Conservatorium Antwerpen. "Zijn naam wordt in een adem genoemd met vaderlandse monumenten als Toots Thielemans en Philip Catherine", klinkt het.

Het Conservatorium Antwerpen eert jaarlijks een oud-student die het in de nationale en internationale culturele wereld ver schopte. Opmerkelijk is dat Joris zijn studies aan het Conservatorium Antwerpen nooit afwerkte.

"Ik was toen niet klaar voor het conservatorium en het conservatorium was niet klaar vor mij. In de jaren 70 was er geen jazzopleiding. Die muziek werd toen niet voor vol aanschouwd", reageert Bert Joris.