"Jeeej, Bronco Bamma heeft gewonnen!"

De 4-jarige Abigael Evans uit Colorado was begin deze maand een symbool voor veel mensen die genoeg hadden van het verkiezingsnieuws. Na een zoveelste bericht op de radio barstte de kleuter dan ook in tranen uit. Vandaag heeft het meisje haar stralende glimlach terug, met dank aan de zege van "Bronco Bamma."

Sinds 30 oktober zagen op YouTube 16 miljoen mensen hoe de 4-jarige Abigael haar tranen de vrije loop liet nadat ze een zoveelste nieuwsbericht had gehoord over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Twee weken later zijn de tranen van de kleuter helemaal opgedroogd en verovert ze, met een stralende glimlach, opnieuw de harten van iedereen.

In het filmpje confronteert moeder Elizabeth haar dochter met de verkiezingsuitslag. "Weet je wat? De verkiezingen zijn voorbij", zegt de moeder. Abigael denkt even na en vervolgens vraagt ze wie de nieuwe president van de Verenigde Staten zal worden. Als Elizabeth "Bronco" uitspreekt en een pauze laat, vervolledigt haar dochter het antwoord. "Bamma", klinkt het vrolijk.

Met deze video, die sinds enkele dagen online staat en ondertussen alweer 200.000 kijkers heeft gelokt, kan de familie Evans eindelijk een streep trekken onder de strijd tussen Barack Obama en Mitt Romney. Ook voor radiozender NPR, waarop het meisje begin deze maand het gewraakte verkiezingsnieuws opving, is dit het einde van een hoofdstuk. De zender had enkele dagen na het filmpje al zijn verontschuldigingen aangeboden aan het meisje van vier.

 

lees ook