"Kinderen laten proeven van kunst en cultuur"

Zondag vindt de eerste Kunstendag voor Kinderen plaats. Kinderen laten proeven van kunst en cultuur en hen besmetten met de cultuurmicrobe is het doel, klinkt het. Minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) wil er een jaarlijks evenement van maken.

Zondag organiseren zo'n 120 kunst- en cultuurorganisaties activiteiten voor kinderen, verspreid over 64 gemeenten in Vlaanderen en Brussel. "Dat overtreft onze verwachtingen", zegt Schauvliege. De eerste editie van Kunstendag voor Kinderen moet volgens haar "een echte familiedag" worden.

De kunst- en cultuurorganisaties kregen de vraag zich zondag maximaal open te stellen voor kinderen en gezinnen. "Niet alleen zij die zich hoe dan ook op kinderen richten, maar ook organisaties met een kunstenaanbod niet specifiek gericht op kinderen", aldus Schauvliege.

Alles samen zullen gezinnen met kinderen zondag aan meer dan 200 voorstellingen, rondleidingen en workshops kunnen deelnemen. Het volledige programma is terug te vinden op de website van de Kunstendag voor Kinderen.