Agent vecht met succes verkeersboete aan

Een politieman hoeft van de rechter in Veurne zijn verkeersboete niet te betalen. Hij was geflitst op een plaats waar een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur geldt, maar vocht de boete aan omdat ze volgens hem niet terecht was.

De politieman was geflitst in Avekapelle, een deelgemeente van Veurne. Op de bewuste plaats geldt een limiet van 50 kilometer per uur. "Ik reed ook echt maar 50 per uur, de boete is niet terecht", stelt de agent.

De anonieme wagen waarmee de snelheidscontrole werd uitgevoerd, zou op een plek gestaan hebben die foute metingen kan veroorzaken, voerde de agent aan. "Door reflectie op een vangrail in de straat werd de snelheidsfout verkeerd gemeten."

De rechtbank in Veurne heeft de man gelijk gegeven, hij hoeft zijn boete dus niet te betalen.