Bij wie gaan de Obama's op de koffie?

Beter een goeie buur dan een verre vriend. En als die buur ook nog eens president is van de Verenigde Staten, dan kan je spreken van een grote meevaller. Klinkt onrealistisch? Dat hoeft niet zo te zijn, want in Chicago staat het terrein naast het huis van de Obama's te koop.

Barack en Michelle Obama zouden zelf geen interesse hebben om de lap grond te kopen, waardoor iedereen die minstens een miljoen dollar bezit een bod kan uitbrengen. "We hebben het hen nochtans gevraagd, hoor", zegt een medewerker van het immobiliënkantoor. "Maar ze hebben neen geantwoord."

Het immobiliënkantoor is niet van plan om de verkoop op een drafje te laten gebeuren. "Het gebeurt immers niet elke dag dat er naast het huis van de president een lap grond te koop staat", zegt de medewerker in de pers.

De vorige eigenaars van de grond telden in maart 2008 ongeveer 675.000 dollar neer. Nu hopen ze voor die grond 900.000 dollar te vangen, omgerekend is dat 707.000 euro.

Een gevoel van onveiligheid zal er niet meteen overheersen, want het vrijgekomen terrein staat onder constante bewaking van de geheime diensten. Zij hebben de hele straat geblokkeerd en enkel de bewoners en hun gasten mogen passeren. Zelf brengt de "first family" uiterst zelden de dag en de nacht door in hun huis in Chicago.

lees ook