Japanse zakenman heeft heel zwaar nachtje gehad

Veilig en wel naar huis terugkeren na een nachtje doorzakken, het is een hoop die we allemaal koesteren. Een Japanner uit Londen was ook op weg naar huis, maar een roltrap bleek voor hem een niet te onderschatten hindernis, tot hilariteit van omstanders.

De Japanse zakenman werd als bij toeval ontdekt toen hij aan zijn hachelijke tocht naar beneden wilde beginnen in een metrostation in Tottenham. De Japanner wilde daarvoor de roltrap gebruiken, maar die trap bracht mensen van beneden naar boven. Kortom: hij zou tegen de richting in stappen.

In normale, nuchtere omstandigheden had de man wellicht onmiddellijk zijn fout ingezien, maar tot groot jolijt van de Londenaren bleef hij volharden. Verder dan de eerste trap geraakte hij echter nooit.

"Ik dacht eerst dat hij een spelletje aan het spelen was", zegt Sam Napper, de man die het hele tafereel wist vast te leggen. In The Sun vertelt hij dat hij pas enkele ogenblikken later zag dat de Japanner te diep in het glas had gekeken. "Vanaf toen had ik het gevoel dat ik iets briljant aan het filmen was."

Uiteindelijk werd de man dan toch uit zijn lijden verlost door andere pendelaars. "Iemand heeft op de noodknop gedrukt om de roltrap stil te leggen", zegt Napper. Verrassend genoeg hield de onbekende Japanner zijn pogingen toen voor bekeken en draaide hij zich om, waarna hij - tot verbazing van iedereen - uit het gezichtsveld verdween.

lees ook