Klacht tegen "Elmo" is van de baan

De man die een klacht had ingediend tegen de Amerikaanse poppenspeler Kevin Clash, de man achter Elmo uit "Sesamstraat", trekt die nu weer in. Dat melden Amerikaanse media. Clash werd beschuldigd van seksueel contact met een minderjarige.

Een 23-jarige man beweerde eerder dat hij op 16-jarige leeftijd seksueel contact had met Kevin Clash. In The New York Times zeggen de advocaten van de man nu "dat hij wil bekendmaken dat zijn seksuele relatie met Clash een volwassen, consensuele relatie was".

Sesame Workshop, de groep achter het programma "Sesamstraat", reageerde op zijn website al snel op de nieuwe ontwikkelingen in de zaak. "We zijn blij dat deze zaak gesloten is en zijn blij dat Kevin voort kan na deze ongelukkige episode", klinkt het.

Clash zelf ontkende de beschuldiging van bij het begin en laste op het werk een rustpauze in om zijn onschuld te bewijzen. Wanneer hij weer aan de slag kan, is nog niet bekend.