Kroatische vicepremier Radimir Cacic neemt ontslag

De Kroatische vicepremier en minister van Economie Radimir Cacic heeft ontslag genomen uit de regering. Cacic is door een Hongaarse rechtbank veroordeeld tot 22 maanden cel voor zijn verantwoordelijkheid bij een verkeersongeval in 2010 waarbij twee doden vielen.

In eerste instantie werd de 62-jarige Radimir Cacic veroordeeld tot 15 maanden cel voor zijn aandeel in een dodelijk ongeval in 2010 in Hongarije. Het hof van beroep heeft dat vonnis met zeven maanden verlengd tot 22 maanden cel.

Cacic veroorzaakte het ongeval toen hij op een Hongaarse snelweg niet vertraagde bij het opkomen van mist en regen. Hij raakte een auto die voor hem reed, waarbij twee mensen om het leven kwamen.

De Hongaarse rechter oordeelde dat de Kroatische politicus zijn celstraf binnen de twee maanden moet beginnen. Volgens de uitspraak mag Cacic zijn celstraf in Kroatië mag uitzitten. De vicepremier van Kroatië heeft daarop ontslag genomen uit zijn functie.