Man die prins Filip bedreigde is opgepakt

De man die prins Filip vorige week per e-mail met de dood bedreigde, is aangehouden. Dat heeft het parket van Brussel bevestigd. De verdachte is opgesloten in de gevangenis van Vorst in afwachting van een psychiatrisch onderzoek.

Prins Filip ontving de e-mail aan de vooravond van zijn bezoek aan Ieper op 11 november naar aanleiding van de herdenking van WO I. Volgens de krant De Morgen waren de dreigementen erg gedetailleerd en namen de ordediensten ze onmiddellijk serieus.

De prins nam deel aan de herdenking maar kreeg bijkomende beveiliging en keerde meteen na de officiële plichtplegingen naar Laken terug. 

Dankzij de gezamenlijke inspanningen van de politie van Brussel en Ieper kon de man die de mail verstuurde diezelfde avond nog worden opgepakt. Hij zou een mentale handicap hebben en werd geïnterneerd in de gevangenis van Vorst.

Eerst Fabiola, nu Filip

Prins Filip is niet het enige lid van de koninklijke familie dat recent doodsbedreigingen ontving. Zowel in 2009 als 2010 dreigden onbekenden ermee koningin Fabiola met een kruisboog te vermoorden. Ze reageerde toen laconiek door een knalgroene appel boven te halen tijdens het defilé van 21 juli.