Marc Van Peel ziet brood in een rechtse coalitie

Het Antwerpse CD&V-boegbeeld Marc Van Peel heeft tijdens het partijbureau van zijn partij over de stand van zaken in de Scheldestad de tijd genomen om toelichting te geven over de politieke situatie in het tv-programma "Café Corsari". "Ik denk dat het nu aangewezen is om te onderzoeken of CD&V een akkoord kan bereiken met N-VA", aldus Van Peel.

Na een tumultueuze dag in Antwerpen heeft Marc Van Peel (CD&V) zijn visie gegeven op de stand van zaken in "Café Corsari". "Bij de start van het partijbureau is er uitleg gegeven over wat er gebeurd is en over wat er nu te doen staat. Laat ze daar nog eens goed over nadenken zonder mij, zodanig dat ik weet of ik verder mag onderhandelen of niet", aldus Van Peel.

Volgens de CD&V-er is het nu aangewezen dat zijn partij onderzoekt of er een akkoord kan worden bereikt met de NV-A van Bart De Wever. Van Peel wil niet horen dat CD&V de stekker uit de Stadslijst met SP.A heeft getrokken. "Gisteren dacht ik dat we samen met de SP.A een antwoord zouden zoeken op de vraag van Bart De Wever. Robert Voorhamme zei dat het voor SP.A gedaan is en dan sta je er alleen voor."

Op de voorbije legislatuur met SP.A en de vorming van de Stadslijst blikt Van Peel tevreden terug. "We hebben heel goed samengewerkt en we hebben goed bestuurd. Voor de verkiezingen hadden we een duidelijke lijst gemaakt, een "lijst van de burgemeester" in de gepolariseerde strijd tussen De Wever en Janssens. SP.A heeft er een einde aan gemaakt en wij ondergaan die keuze."

Marc Van Peel is duidelijk over zijn toekomst. "Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik liefst schepen blijf, maar we zitten nog voor veel fases. Eerst moeten we zien of we een inhoudelijk akkoord kunnen bereiken met N-VA. In de nota's van Bart De Wever stonden heel wat dingen die ons niet zinden. Daarna moeten we het hebben over bevoegdheidsverdeling. We zullen wel zien hoe dat eindigt. De voorbije legislaturen heb ik nooit anders meegemaakt. Ik ben het gewoon dat het duurt tot half december", besluit Van Peel.