Onderzoek naar misbruik aalmoezenier in Gent

Een aalmoezenier uit de gevangenis van Gent zou verschillende geïnterneerde vrouwen hebben misbruikt. Het parket van Gent is een onderzoek gestart en de aalmoezenier is de toegang tot de gevangenis ontzegd.

Een aalmoezenier in de gevangenis van Gent zou verschillende geïnterneerde vrouwen hebben misbruikt. De man zou de vrouwen hebben betast tijdens gebedssessies.

Een geïnterneerde vrouw heeft de zaak aan het licht gebracht en de man heeft intussen bekentenissen afgelegd.

"Als de feiten kloppen en men vreest dat de feiten kloppen, dan is dat totaal onaanvaardbaar, zeker omdat het om geïnterneerden gaat, die een zwakke positie bekleden", zegt Laurent Sempot van het gevangeniswezen. "De man is uiteraard de toegang tot de inrichting ontzegd en ik heb begrepen dat hij intussen ontslag heeft genomen", klinkt het.