Partij Zwembad: geen zetel, maar wel een zwembad

Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen nam in Halle Partij Zwembad deel met als enig programmapunt de bouw van een zwembad. De partij haalde met 911 stemmen (3,8 procent) net geen zetel in de gemeenteraad, maar krijgt precies een maand na de verkiezingen wel wat ze vroeg. In een mededeling meldt de stad Halle een belangrijke stap gezet te hebben voor de bouw van een multifunctioneel zwembadcomplex op Nederhem.

Uit de kandidaturen voor de realisatie van het project koos de stad de nv Sportoase met wie de komende dagen onderhandelingen worden opgestart.

Gehoopt wordt dat deze over enkele maanden resulteren in een definitief akkoord zodat de bouw van het zwembad in de tweede helft van 2013 kan aangevat worden.

Halle wil met Sportoase een overeenkomst sluiten over zowel ontwerp, bouw, financiering, onderhoud als exploitatie gedurende de volgende 30 jaar. Halle werkt hierbij samen met de dienst Sportfacilitator van de Vlaamse Gemeenschap.

Sportoase baat momenteel reeds sportcomplexen met zwemfaciliteiten uit in een aantal Vlaamse gemeenten zoals Leuven, Tongeren en Antwerpen.

lees ook