Politie van Leuven legt illegale kotfuif stil

De politie van Leuven heeft vannacht in de Minderbroedersstraat een illegale kotfuif stilgelegd waar niet minder dan 250 studenten aan het feesten waren. De organisatoren hadden geen vergunning. Nochtans is dat verplicht bij evenementen van deze schaal.

Buurtbewoners hadden de politie verwittigd omdat het lawaai van de fuif hun rust danig verstoorde. Toen de politie bij het studentenhuis aankwam, troffen ze binnen tweehonderd feestvierders aan. Buiten op straat stonden nog eens vijftig studenten.

De organisatoren hadden dan wel geen vergunning, professioneel waren ze in elk geval wel. Naast een professionele geluidsinstallatie  was er ook een DJ, tappers en een vestiaire.

Volgens de politie is het aantal meldingen van geluidsoverlast door kotfeestjes de laatste weken sterk gestegen. "Studenten mogen feesten, maar moeten dat doen met respect voor de nachtrust van de buurtbewoners. Bij overtredingen stellen we een proces-verbaal op," aldus de agenten.