Schaap op bromfiets leidt naar dieven

In Tienen heeft de politie drie mannen opgepakt die een schaap vervoerden op een bromfiets en het ritueel wilden slachten. Ze bleken illegaal in het land te verblijven en het dier was gestolen.

Omstreeks elf uur gisteravond merkten enkele agenten in Tienen drie mannen op die een schaap vervoerden op een motorfiets. De politie volgde het drietal tot een huis in de Aandorenstraat.

De mannen duwden het dier door de voordeur naar binnen en wilden het schaap nadien in de kelder jagen. De politie kwam tussenbeide en kon verhinderen dat het schaap ritueel geslacht zou worden. In het huis lagen vijf koksmessen klaar.

Het dier is intussen opgehaald door de dierenbescherming. Het bleek gestolen te zijn uit een weide in Wommersom. De drie dieven zijn opgepakt en bleken illegaal in het land te verblijven. Ze zullen later op de dag verhoord worden.