Topman van onlinegokbedrijf opgepakt

In Brussel is Norbert Teufelberger, de topman van 's werelds grootste beursgenoteerde olinegokbedrijf Bwin Party, opgepakt. Dat melden De Tijd en Het Nieuwsblad.

De Oostenrijker Teufelberger werd gisteravond door speurders van het Brusselse parket meegenomen nadat hij een speech had gegeven op een congres van de Europese goksector in Brussel. Zijn bedrijf staat in ons land op een zwarte lijst van illegale gokwebsites.

Sinds begin dit jaar moeten goksites in België aan strenge regels voldoen en een vergunning aanvragen. Het onderzoek tegen het bedrijf Bwin Party, goed voor een omzet van meer dan 800 miljoen euro en vooral bekend van bwin.com en partypoker.com, begon al in april. Bwin.com zou de zwarte lijst omzeild hebben door klanten een mail te sturen met het bericht dat ze op een andere URL konden spelen. Toen ook die website op de zwarte lijst kwam, veranderde de URL weer.

Teufelberger werd daarop uitgenodigd voor een verhoor, maar kwam niet opdagen. Gisteren is hij dan opgepakt en na verhoor weer vrijgelaten. Hij beloofde deze maand de raad van bestuur bijeen te roepen om een beslissing te nemen over de illegale activiteiten van de groep in België. Op 17 december zal hij opnieuw bij de politiespeurders te verschijnen.

Het is de eerste keer dat het gerecht optreedt tegen gokwebsites die op de zwarte lijst staan.