Van Peel verrast over handtekeningen SP.A

Antwerps CD&V-kopstuk Marc Van Peel reageert verrast op de handtekeningen van de SP.A. Van Peel zei in "De Ochtend" op Radio 1 dat hij niet verwacht had dat de SP.A bereid zou zijn om de handtekeningen te leveren voor CD&V-schepenen.

"Ik was gisteren compleet verrast door de houding van de SP.A. We hadden elkaar nog gezien nadat De Wever zijn voorstel had gedaan. SP.A had nadien een partijbestuur. We hadden afgesproken om te overleggen, zoals we altijd hadden gedaan, om te zien wat ons antwoord zou zijn op wat De Wever vroeg. Ik viel echt compleet uit de lucht toen Robert Voorhamme (SP.A) ineens zei dat het gedaan was." De handtekeningen van de SP.A voor de CD&V-schepenen had hij dan ook niet meer verwacht. 

"Coalitie tussen de N-VA en Stadslijst had ruime meerderheid geweest"

Van Peel herhaalde ook dat hij liever een coalitie tussen de N-VA en de Stadslijst had gezien. "Ik wilde een coalitie tussen de N-VA en de Stadslijst. Dat zou een ruime meerderheid geweest zijn. We hadden evenwichtig bestuur kunnen maken. Dus ik ben nog een beetje aan het bekomen van de schok."

Van Peel gaat nu met zijn partij overleggen of ze mee in de coalitie stappen. "Dit is een nieuwe situatie. Ik wil weten hoe de mensen in mijn partij hierop reageren."

lees ook