Vier maanden cel met uitstel voor Claudio Dell'Anno

Claudio Dell'Anno is door de strafrechter in Kortrijk veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel en een geldboete van 500 euro omdat hij geld verduisterde. Een beroepsverbod krijgt de winnaar van "Mijn restaurant" niet.

Samen met zijn toenmalige zakenpartner werd Claudio Dell'Anno ervan beschuldigd vlak voor het faillissement van het Kortrijkse restaurant Dell'Anno geld te hebben verduisterd. Uit de gecontroleerde bankverrichtingen bleek dat geld werd overgeschreven naar een privérekening van Dell'Anno. Later werd ook nog een som geld van de rekening gehaald.

Voor de ene transactie werd Dell'Anno vrijgesproken maar de rechter veroordeelde de man wel voor de geldafhaling. De advocaat van Dell'Anno was ontgoocheld. "Mijn cliënt moest over de totale lijn vrijgesproken worden", klinkt het.

Volgens de advocaat heeft Dell'Anno het geld afgehaald in opdracht van zijn toenmalige zakenpartner. Die werd bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zeven maanden en een geldboete. De rechter legde hem ook een beroepsverbod op.