26,4 miljoen euro voor "Tulips" van Jeff Koons

"Tulips", een sculptuur van Jeff Koons, is bij Christie's geveild voor 26, 4 miljoen euro. In totaal leverde de veiling van naoorlogse en hedendaagse kunst 322 miljoen euro op, dat is een nieuw record.

Er werden ook recordprijzen betaald voor werken van onder anderen Franz Kline en Jean-Michel Basquiat. Een ongetiteld werk van Basquiat uit 1981 werd verkocht voor 20,6 miljoen euro, een nieuw record voor de kunstenaar.

Ook de prijs voor "Tulips" (een van de vijf versies van het werk) was een recordprijs voor een werk van Koons. Het was het tweede hoogste bedrag dat ooit voor een werk van een levende artiest betaald werd. "Abstraktes bild" van Gerhard Richter deed het in oktober nog beter.

Bij Christie's ging ook nog werk van Andy Warhol ("Statue of liberty") onder de hamer voor 34,2 miljoen euro. Voor "Red strip" van Rothko werd 18,3 miljoen euro betaald.