"Ben ik dat daar op dat schilderij van 450 jaar oud?"

Wat afgelopen zondag begon als een ontspannend uitstapje naar een museum veranderde uiteindelijk in een vrij surrealistische ervaring. Max Galuppo en zijn vriendin Nikkie Curtis ontdekten immers in het Philadelphia Museum of Arts een schilderij met een ridder uit de 16e eeuw die opvallend veel gelijkenis vertoonde met Galuppo zelf. Er werd een foto van genomen die al snel via het internet wereldwijd verbazing opwekte. Beiden deden de afgelopen dagen op nieuwszenders CNN en ABC News hun verhaal.

Het schilderij zou 450 jaar geleden, in 1562, gemaakt zijn door een onbekende artiest en droeg de titel "Portrait of a Nobleman with Dueling Gauntlet".

Vriendin Nikkie Curtis: "Op een gegeven moment begon ik te giechelen als zot, terwijl de anderen daar doodstil waren. Ik vroeg onmiddellijk aan hem: “Ken je die vent die daar hangt niet?""

Maar Galuppo zag aanvankelijk de gelijkenis niet, tot de foto, met hem ervoor, genomen werd: "Toen was er geen ontkennen meer aan, er was duidelijk een gelijkenis."

Het schilderwerk zou gemaakt zijn in Italië, en daar blijken nu juist de grootouders van de 20-jarige jongeman vandaan te komen: "Het zou dus goed kunnen dat het om een voorouder van mijn familie gaat." Het museum kreeg het werk in 1917 in zijn bezit.

"Hun kledijkeuze, op het schilderij en die van mijn vriend, doet ook vermoeden dat ze beiden bij elkaar passen", voegde Galuppo’s vriendin er lachend aan toe, wijzend op de vreemde kleuren van broek (schilderij) en T-shirt (Galuppo).

"Ik geef het toe: ook al ben ik 450 jaar oud, ik voel me nog goed", besloot de student.

lees ook