"Ik hoorde alleen maar gesis en nog meer gesis"

Twee weken geleden bracht de 16-jarige Vera Oliphant uit Californië, VS, een bezoekje aan haar oom die op het platteland leeft. Omdat er een slechte gsm-ontvangst was, besloot ze een heuveltje op te klimmen om aldaar nog een signaal te vinden. Maar druk bezig zijnde met haar gsm stapte ze plots in een nest met een zestal slangen. Ze werd meerdere keren gebeten en belandde op intensieve zorg. Haar verhaal mocht ze de afgelopen dagen kwijt aan diverse nieuwsmedia.

"Het enige wat ik plots hoorde was gesis, en nog meer gesis. Maar ik had het nest niet gezien, en voor ik het wist stond ik er middenin. Vervolgens voelde ik alleen maar beten. De pijn, op een schaal van 1 tot 10, die geef ik een 45. Het was alsof ik in brand stond en men kleine naalden in mij prikte."

"Mijn zicht begon onmiddellijk te vervagen. Eerst leken de slangen in de bladeren te verdwijnen, dan doken er zwarte vlekken op voor mijn ogen. Geleidelijk verloor ik het bewustzijn. Ik dacht: "Is dit het einde?"" Ternauwernood geraakte ze bij het huis van haar oom, die haar onmiddellijk naar de spoeddienst van het plaatselijke ziekenhuis bracht.

"Ik belde nog met mijn moeder en broer om hen te zeggen dat ik van hen hield. Mocht dit niet goed aflopen…"

Om de werking van het vergif ongedaan te maken, injecteerden de dokters haar met meerdere flesjes antigif ("Wat kreeg ik daar dikke voeten van!"). Daarna verbleef ze vier dagen op de dienst intensieve zorg. Momenteel loopt ze nog altijd op krukken of met een looprek.

"De volgende keer dat ik geen signaal kan vinden, zal ik het anders aanpakken. Ik zal wachten tot ik op een plaats kom waar er een signaal is. En ik zal vooral uitkijken waar ik stap."

lees ook