"The broken circle breakdown" lokte al 250.000 man

De film "The broken circle breakdown" heeft al ruim een kwart miljoen bezoekers gelokt. Dat meldt Kinepolis Film Distribution (KFD) in een persbericht. De film van Felix van Groeningen loopt sinds 10 oktober in de zalen.

Na iets meer dan een maand in de bioscopen, behoudt "The broken circle breakdown" een mooie derde plaats van de bezoekersaantallen na de internationale toppers "Skyfall" en "Twilight - Breaking down part 2". Volgens KFD wordt de film de best bezochte Vlaamse film van 2012.

"The broken circle breakdown" vertelt het verhaal van Elise en Didier. Zij heeft een eigen tattooshop, hij is een Vlaamse cowboy die banjo speelt. Beiden zijn totaal verschillend, maar voelen zich toch tot elkaar aangetrokken. Hun geluk is compleet wanneer Elise bevalt van een dochtertje, Maybelle. Ze hebben een mooi leven en alles gaat prima, tot Maybelle zwaar ziek wordt. De hoofdrollen in de film van Felix van Groeningen worden vertolkt door Johan Heldenbergh en Veerle Baetens.

Ook de soundtrack van de film doet het trouwens erg goed. Zowel de single "If I needed you" als het album van "The broken circle breakdown" worden massaal gewownload op iTunes. Morgen wordt ook de aftrap gegeven van een concertenreeks waarin de muziek uit de film centraal staat.