Belgisch bier wint Europese prijzen

Naar jaarlijkse gewoonte hebben de Belgische brouwerijen goed gescoord op de European Beer Star Awards in de Duitse stad Nürnberg. Bavik won twee zilveren medailles. Affligem, Rodenbach en Lefebvre wonen elk een keer goud.

De European  Beer Star Awards zijn een van de belangrijkste bierfestivals ter wereld. In totaal werden er 1.366 bieren uit 45 landen uit de hele wereld geproefd en beoordeeld door een honderdtal experts.

Belgen scoren daar traditioneel goed, vooral ook omdat een aantal categorieën gebaseerd zijn op typisch Belgische bieren. Dat we er prijzen winnen, is dan ook eerder de regel dan de uitzondering.

Dit jaar kon Bavik uit Bavikhove twee zilveren medailles in de wacht slepen: een voor Petrus Dubbel Bruin en een voor Petrus Aged Ale.

Goud was er voor Affligem Blond (Alken-Maes en dus Heineken), Rodenbach Caractère Rouge (eigendom van Palm uit Steenhuffel) en het honingbier Barbar van Lefebvre, de familiebrouwerij uit de Waalse gemeente Quenast.

Arend Tripel van De Ryck uit Herzele was goed voor zilver, net als de Maneblusser van Het Anker uit Mechelen en de Gauloise 10 van Brasserie du Bocq.

Ten slotte vermelden we nog de vier successen van de Amerikaanse brouwerij Ommegang uit New York, een dochter van Duvel Moortgat en dus ook een beetje Belgisch, te meer omdat die brouwerij zich toelegt op de Belgische brouwstijl. Die brouwerij pakte een keer goud (Gnomegang), een keer zilver (XV Anniversary) en twee keer brons (Rare Vos en Abbey Ale).