Flandrica verzamelt geïllustreerde handschriften online

Vanaf vandaag zijn een reeks geïllustreerde handschriften samengebracht op de nieuwe website Flandrica.be. De online erfgoedbibliotheek vol kostbare oude drukken en ander historisch materiaal biedt een unieke kijk op het verleden.

Doorgaans liggen oude handschriften veilig achter slot en grendel en zijn ze goed verborgen voor het grote publiek. Vanaf vandaag komt daar verandering in. Honderden oude handschriften uit de Vlaamse erfgoedbibliotheken zijn de afgelopen maanden ingescand en vanaf nu terug te vinden in een virtuele erfgoedbibliotheek www.flandrica.be.

Op de website kan er gezocht worden via een tijdbalk, maar ook op regio en via dertien hoofdthema's (waaronder aardrijkskunde, christendom, dagelijks leven, economie, filosofie, muziek en taal- en letterkunde).

Naast topstukken bevat Flandrica.be ook publicaties van alledag zoals kookboeken en liedjesteksten.