ING sluit 40 van de 773 Belgische kantoren

De Nederlandse bankgroep ING sluit 40 van de 773 Belgische kantoren. De bank snoeit vooral in het aanbod in Brussel en Wallonië. Als gevolg van de overname van BBL en de fusie van de Bank Brussel en de Bank Lambert zijn daar te veel kantoren. Ook doen meer en meer klanten hun verrichtingen via het internet.

Het is nog niet bekend hoeveel jobs er verloren gaan. Het is naar verluidt zelfs mogelijk dat er geen banen geschrapt worden, maar dat de werknemers gewoon overgeplaatst worden. Zo zou baliepersoneel intern omgeschoold kunnen worden tot bijvoorbeeld verzekeringsadviseurs.

De operatie zou losstaan van de jaarlijkse afbouw van enkele honderden banen, die enkele jaren geleden is aangekondigd. Die jobs verdwijnen op natuurlijke wijze, door het niet invullen van vacatures van personeel dat ontslag neemt of met pensioen gaat.

Eind maart 2013 gaat de bank bekendmaken of en hoeveel jobs er  verdwijnen door het sluiten van de 40 Belgische kantoren.