Mogelijk 450 slachtoffers van Jimmy Savile

Het schandaal over kindermisbruik rond de inmiddels overleden BBC-presentator Jimmy Savile neemt steeds grotere proporties aan. Het aantal vermoedelijke slachtoffers is opgelopen tot 450. Dat meldt de Britse politie.

Eerder was er sprake van meer dan 300 mogelijke slachtoffers van Jimmy Savile, de inmiddels overleden presentator bij de Britse publieke omroep BBC. Nu is dat aantal opgelopen tot 450.

Na de 69-jarige Britse komiek Freddie Starr, de 68-jarige rocker Gary Glitter en een andere man werd vandaag ook opnieuw iemand opgepakt. Het is al de vierde arrestatie in de zaak-Savile.

De BBC ligt al een tijdje onder vuur in verband met het misbruikschandaal rond Jimmy Savile. De Britse publieke omroep zou immers op de hoogte zijn geweest van het misbruik maar zou de zaak stilgehouden hebben.

BBC betaalt een schadevergoeding

En er hangen nog meer donkere wolken boven de BBC want vorig weekend is ook George Entwistle, directeur-generaal van de BBC, opgestapt. Dat gebeurde na verkeerde berichtgeving over een pedofilieschandaal in een tehuis in Wales. In een uitzending van "Newsnight" werd een toppoliticus ten onrechte gelinkt aan de zaak.

Intussen heeft de BBC het wel op een akkoord gesloten met de man. De Britse omroep zal een schadevergoeding van 229.500 euro betalen. De BBC had zich eerder al verontschuldigd voor het voorval.