Naweeën actiedag voor treinverkeer vallen mee

Na de grote hinder van gisteren lijken de problemen bij het spoor vanmorgen mee te vallen. Er werd gevreesd dat hier en daar treinen niet tijdig op hun vertrekplaats zouden raken, maar die vrees lijkt ongegrond.

De staking die de socialistische vakbond gisteren had afgekondigd naar aanleiding van de Europese actiedag, had grote gevolgen voor het binnenlandse spoorverkeer. De cruciale Brusselse noord-zuidas was tot 16 uur onderbroken, waardoor het treinverkeer in het hele land zwaar verstoord was.

Gisteravond laat begon de situatie zich weer wat te normaliseren, maar Infrabel waarschuwde voor nog mogelijke vertragingen vanmorgen omdat sommige treinen mogelijk niet op tijd op hun vertrekplaats zouden geraken.

Maar dat lijkt al bij al mee te vallen, zeker voor wat de binnenlandse treinen betreft. Jeroen Reygaert stond vanmorgen om 7  in het Brusselse Noordstation en daar was van vertragingen geen sprake. "Het is wel een ander verhaal wat de internationale treinen betreft", aldus Reygaert. "Zo is er een trein die naar Keulen en Frankfurt moest, niet vertrokken omdat de trein nog in Luik stond."