Odell: “Werknemers hebben niets verkeerd gedaan”

“De werknemers van Ford Genk treft geen enkele schuld voor de sluiting”, dat zegt Stephen Odell, de Europese topman van Ford, in verschillende kranten. “De werknemers hebben niets verkeerd gedaan”, gaat Odell verder. Genk sluiten was "geen gemakkelijke beslissing".

De promotie van Odell tot voorzitter van Ford in Europa, Afrika en het Midden-Oosten is volgens de topman in De Standaard en Het Nieuwsblad geen beloning voor de sluiting van Ford Genk. “Ik heb afgezien van de salarisverhoging, omdat ik het zeer ongepast vind om zoiets te aanvaarden onder de huidige omstandigheden.” Het waren volgens hem dan ook geen gemakkelijke beslissingen. “Niet om te nemen, niet om mee te delen en al helemaal niet om aan te horen.”

Odell was naar eigen zeggen ook niet op de hoogte van de slechte timing van de sluiting (de aankondiging kwam dag op dag 50 jaar na de eerstesteenlegging van de fabriek, nvdr.). “De enige reden voor de timing was dat het management van Ford er expliciet voor opteerde om het nieuws zo snel mogelijk aan de werknemers mee te delen.”