"Haha. Dit maakt mijn dag goed!"

Dat Channing Tatum dit jaar met glans door People Magazine zou verkozen worden tot "Sexiest Man Alive", daar was niemand over verrast. Maar dat Oscar Pistorius, "de snelste man zonder benen", de top 10 zou halen, deed bij sommigen de wenkbrauwen fronsen. Al werden deze snel op hun plaats gezet: “Waarom zouden andersvaliden niet sexy kunnen zijn?” De dubbel geamputeerde Pistorius, recent nog deelnemer aan Olympische Spelen in Londen, vindt deze erkenning vooral grappig.

"Pistorius mag dan wel de ontdekking geweest zijn tijdens de recente Olympische Spelen, nu haalt hij ook nog het hoofdnieuws voor een andere reden. Hij wint goud zijnde een van de meest sexy mannen ter wereld", schreef New York Daily News. Volgens DStv Network hebben juist die Spelen ertoe geleid dat de 25-jarige atleet een horde fans wist te bekoren, "en zoals steeds bleef hij weer erg nederig bij deze erkenning".

Volgens de Duitse nieuwssite Stern is zijn naam op plaats 8 een grote stap voorwaarts voor andersvaliden: "Pistorius maakt komaf met een ander vooroordeel, namelijk dat andersvaliden lelijk zijn. Hij bewijst het tegendeel. Ze kunnen zo begerenswaardig zijn als wie dan ook. Er is geen reden om je te verstoppen. Deze man is sexy, ook zonder benen." Een opmerking die op diverse internetforums ook terug te vinden was.

Zuid-Afrikaan Pistorius zelf schuimt momenteel de wereld af met het oppikken van allerlei eredoctoraten en andere erkenningen, afgewisseld met verschillende tv-optredens. Via twitter liet hij zijn verbazing weten: "Bedankt, People Magazine. Haha. Wat een erkenning! Echt wel cool. Al denk ik dat er zijn die deze eer meer verdienen." Om vervolgens tot de orde van de dag door te gaan: "Ben juist aangekomen in mijn hotel in Amsterdam. Het wordt een avondje met mezelf, room service en een filmpje. Ik ben op."

Net nu pakte de entertainmentsite Channel 24 uit met een interview met een ex-vriendin van Pistorius. Zij waarschuwt andere vrouwen voor hem, als zijnde een "womanizer". Waarop vader Pistorius reageerde met: “Wat hij privé doet, zijn mijn zaken niet.”

lees ook