"Het Depot is voor mij het begin van alles"

De Belgische zangeres Selah Sue heeft de vernieuwde concertzaal Het Depot in Leuven feestelijk geopend. Ze onderbrak haar Amerikaanse tournee om het event te kunnen bijwonen.

Het muziekcentrum Het Depot in Leuven sloot op 1 maart 2011 de deuren voor een grondige renovatie. In de nieuwe zaal is plaats voor 800 concertgangers. Selah Sue was niet toevallig de opener. Ze werd enkele jaren ontdekt in de zaal tijdens een talentenjacht.

"Het Depot betekent voor mij het begin van alles. Mijn familie en vrienden zijn hier, meer thuis kan het voor mij niet worden", aldus Selah Sue, die maar wat graag haar jetlag overwon om op te treden in Leuven.

Het Depot aan het Martelarenplein was decennialang een bioscoop. Leuven kocht het gebouw in de tweede helft van de jaren 90 om het toenmalige Vlaams Radio Orkest een vaste stek te geven. Na de verhuis van het orkest naar Brussel kreeg Het Depot het pand vanaf 2005 ter beschikking. De voorbije maanden  vond Het Depot tijdelijk onderdak aan de Kapucijnenvoer in Leuven.

Directeur Mike Naert is bijzonder opgetogen met de grondige renovatie van de concertzaal. "Ik denk dat we voor een centrumstad een van de topzalen in België hebben", aldus Naert. De renovatie kostte ongeveer 5 miljoen euro. Het Depot organiseert jaarlijks ongeveer 100 optredens, goed voor 50.000 bezoekers.