"Obama won door cadeautjes uit te delen"

Volgens voormalig Republikeins presidentskandidaat Mitt Romney heeft Barack Obama de verkiezingen gewonnen “door cadeautjes uit te delen”. Terwijl Obama allerlei kleine beloftes deed aan de zwarten, hispanics en jongeren, ging zijn campagne naar eigen zeggen over de belangrijke uitdagingen waar het land voor staat.

“De campagne van de president was een en al gefocust op cadeautjes beloven aan specifieke groepen”, klinkt het bij Romney. De Republikein noemt onder meer migratievoorstellen om de hispanics te paaien en gratis anticonceptie om jonge vrouwen over de streep te trekken. Terwijl Romney's campagne naar eigen zeggen over inhoud ging.

Romney blijft er overigens bij dat hij geen enkele fout heeft gemaakt en zegt dat zijn campagneteam een uitstekende campagne gevoerd heeft. Vele analisten echter denken dat de Republikeinen verder moeten kijken dan hun traditionele blanke, mannelijke achterban en stilletjes aan de hand moeten reiken aan vele minderheidsgroepen, als ze ooit nog een president in het Witte Huis willen krijgen.