De Tijd is European Newspaper of the Year

De zakenkrant De Tijd is bekroond tot European Newspaper of the Year. De krant heeft de belangrijke onderscheiding voor de vormgeving van kranten gekregen. De Tijd deelt de prijs met het Nederlandse dagblad Trouw.

De kranten werd uit 232 inzendingen gekozen. De jury looft De Tijd "als een moderne en gebruiksvriendelijke krant, niet de typische doordeweekse zakenkrant". "Het gebruik van slimme, navigerende elementen in de opmaak maakt de krant aangenamer om te lezen en het verfraait de look & feel."

De Tijd voerde het afgelopen jaar zowel inhoudelijk als qua vorm een vernieuwingsoperatie door. In maart schakelde de krant over op het Berliner-formaat met een nieuwe vormgeving. "We doorbreken het cliché dat een zakenkrant grijs, saai en voorspelbaar moet zijn", zegt art-director Jan Nelis. "De Tijd is altijd een sterk merk geweest. Nu is het ook een mooi en hedendaags merk geworden."