De trein nemen wordt duurder

Vanaf 1 februari wordt een treinrit gemiddeld 1,80 procent duurder. Het gaat om de jaarlijkse aanpassing van de tarieven. De prijsverhogingen variëren van product tot product. De Go Pas 1 wordt zelfs goedkoper.

Een standaardbiljet in 2e klasse wordt vanaf februari 3 procent duurder. De prijs van de lange afstanden stijgt verhoudingsgewijs minder dan die van de korte afstanden.

De prijs van de treinabonnementen stijgt maar 1,3 procent , een pak minder  dan de gezondheidsindex (2,2 procent). Dat komt omdat de NMBS de stiptheidsnorm die in de beheersovereenkomst werd vastgelegd, niet gehaald heeft.

Het Seniorenbiljet kost voortaan 3 euro, in plaats van 2,65 euro per rit.. De prijs van  de Rail Pass, de Go Pass 10 en de Key Card blijft ongewijzigd. De Go Pass 1 wordt zelfs goedkoper. Een enkele rit in 2e klasse kost voortaan 6 euro in plaats van 6,5 euro.