Hevige brand legt autoloods in Lanaken in de as

In een loods in Smeermaas, in Lanaken, heeft een zware brand gewoed in een bedrijf dat voertuigen herstelt. Minstens vijftien voertuigen die er stonden om hersteld of verkocht te worden, zijn in de vlammen gebleven.

Het vuur in de loods met een oppervlakte van minstens duizend vierkante meter brak vannacht iets over 3 uur uit. "Het ging om een erg hevige brand", zegt brandweercommandant Jurgen Pass. "Af en toe vloog een gasfles in de lucht, die tot ontploffing kwam. Er zijn wel geen evacuaties moeten gebeuren."

Omdat de brand zo hevig was, kregen de voorpost van Lanaken en de brandweer van Maasmechelen versterking van de korpsen van Bilzen, Maaseik, Genk en Maastricht. De Nederlandse brandweerdiensten van Limburg-Zuid zorgden voor het grootwatertransport om over voldoende bluswater te beschikken. "Het bluswater werd vanuit het nabijliggend kanaal gepompt", aldus nog Pass.

De materiële schade is enorm, minstens vijftien voertuigen werden in de as gelegd. Er vielen geen gewonden.