Ook CIA opent onderzoek naar Petraeus

Na de FBI en het Pentagon opent nu ook de CIA een vooronderzoek naar David Petraeus. De ex-topman van de CIA en oud-generaal nam vorige week ontslag toen zijn buitenechtelijke relatie met zijn biografe Paula Broadwell bekend raakte.
David Petraeus en zijn vrouw Holly.

Na het bekend raken van de affaire zijn de FBI en het Pentagon een onderzoek gestart om na te gaan of Petraeus geheime informatie heeft gelekt. Op de computer van Broadwell zijn vertrouwelijke documenten teruggevonden, maar er zijn geen aanwijzigingen dat ze die van Petraeus heeft gekregen. Aan de zender CNN zei Petraeus dat hij "nooit" dergelijke documenten bezorgd heeft aan zijn minnares. Wat het onderzoek precies zal inhouden, heeft de CIA niet bekendgemaakt.

President Barack Obama en en minister van Justitie Eric Holder beklemtoonden eerder al dat het schandaal nooit een bedreiging vormde voor de nationale veiligheid.

Petraeus getuigt overigens vanavond voor de inlichtingencommissie van het Huis van Afgevaardigden over de aanval in Benghazi (Libië), die het leven kostte aan vier Amerikanen, onder wie de Amerikaanse ambassadeur in Libië.