Opnieuw zelfmoord van uit huis gezette Spanjaard

In Cordoba in het zuiden van Spanje heeft een man zelfmoord gepleegd door uit het raam van zijn appartement te springen. De man zou uit zijn huis gezet worden. Het is de derde Spanjaard die deze maand zelmoord pleegt als gevolg van een huisuitzetting.

"Vrijdagochtend rond 11 uur heeft een persoon zich door het raam van zijn woning op de openbare weg geworpen", zegt een politiewoordvoerder. Bij de aankomst van de ziekenwagen was de 50-jarige man overleden.

Gisteren besliste de Spaanse regering onder zware druk dat alleenstaande ouders en hulpbehoevende bewoners ten minste 2 jaar in hun woning mogen blijven. Ook de banken hebben aangekondigd dat ze minder snel tot uitzetting zouden overgaan.

Sinds het begin van de crisis in 2008 hebben 350.000 Spanjaarden een uitzettingsbevel gekregen.