Tot 20 jaar cel voor folteren homoseksueel

In de Franse stad Rouen zijn drie mannen veroordeeld tot celstraffen van 4 tot 20 jaar wegens het folteren van een homoseksuele man. Ze hadden het slachtoffer zwaar aangepakt op een ontmoetingsplaats voor homo's en hem voor dood achtergelaten.

Op 27 september 2009 trok de homo naar een bosrijk gebied in Rouen, dat bekendstaat als ontmoetingsplaats voor homo's.

Toen het slachtoffer daar de daders een teken gaf met de lampen van zijn wagen - iets wat op die plek geïnterpreteerd wordt als een uitnodiging tot een homoseksuele ontmoeting - hadden ze besloten het spel mee te spelen en de man een lesje te leren.

Toen het slachtoffer op voldoende afstand van hun wagen was genaderd, vielen ze hem aan en dienden ze hem stampen, vuistslagen en klappen met een pistool toe. Nadat ze zijn auto in brand hadden gestoken, lieten ze hem voor dood achter.

In 2010 werden de daders gevat. Op verzoek van het slachtoffer verliep het proces achter gesloten deuren. Een van de verdachten kreeg 20 jaar cel, zijn kompanen kregen 4 en 15 jaar cel.